Nis

22 Nisan Dünya günü(Earh Day) için öğrencilerimiz resimler çizip boyadılar. Bu günün anlam ve önemi hakkında fikir paylaşımında bulundular. Wordart web2 aracıyla hazırlanan tasarımları sınıfta arkadaşlarıyla birlikte hazırladılar.

Nis

Son zamanlarda yaygınlaşan teknoloji, internet ve sosyal medya bağlamında e-bağımlılık sorunları ve çözüm önerileri kapsamında okulumuz öğretmenler ve okul yönetimi olarak zaman zaman bilgi paylaşımı yapılmaktadır.

Nis

Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla okulumuz 5/A sınıfı öğrencileriyle hayvan barınağına ziyaret düzenlenmiştir. Katılım sağlayan öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de hayvanların bakımı hakkında bilgi aldılar. Ayrıca hayvan barınağının yanında bulunan katı atık toplama merkezini de görerek Dursunbey'de uygulanan sıfır atık projesi hakkında farkındalık kazandılar.

Nis

Okulumuzda Ramazan ayında "Ramazan Sandığı" uygulaması hayata geçilmiştir. Bu kapsamda tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz sandıkta biriktirdikleri ile yüreklere dokunan çalışmalara katkıda bulunmuşlardır. Öğrenci, veli ve öğretmenlerimize ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

Öğrencilerimizin okuduğu, sevilen şair ve yazarlardan olan Cahit Zarifoğlu'nun hayatı ve bazı eserleri okulumuz panosunda yerini almıştır.

Nis

Öğrencilerimizin okul sınavlarında ve denemelerde Beceri Temelli Sorular üzerinde soru çözme tekniklerinin gelişmesi ve hızlanmaları için okul psikolojik danışmanı ve branş öğretmenlerimiz birlikte çalışmalar yürütülmektedir. Gerekli görülen sınıflarda Etkili Soru Çözme Teknikleri sunumu yapılmaktadır. Branş öğretmenlerimiz öğrencilerimizle birebir soru çözme teknikleri üzerinde çalışmalar yapmaktadır.

Nis

Okulumuzdaki hafız öğrencilerimiz Ramazan ayında camilerde mukabele okunmasına katkı sağlamaktadır. Ayrıca Perşembe günleri okulumuz öğretmen ve öğrencileri teravih namazına gitmektedirler. Hafız öğrencilerimiz teravih namazı kıldırılırken kamet getirerek imama destek olmaktadırlar.

Nis

01-02-03 Nisan 2023'te Eskişehirde yapılan bilek güreşi bölge yarışmasına Muhammed B., Muhammed Ali Ö. ve Melike D. öğrencilerimiz ile katılıp, Balıkesir'i temsil ettik. Müsabakalarda Melike D. bölge 3. sü oldu. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü okulumuz çok amaçlı salonunda kutlandı. Ayrıca konu ile ilgili öğrencilerimiz pano hazırladı. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Nis

Balıkesir'de 14-15 Mart 2023 tarihlerinde Şehit Turgut Solak Spor Salonunda yapılan okullar arası badminton turnuvasına okul takımımızdan Yasin A., Eymen D., M. Eymen E., Adil Emre A., Sami Yusuf B. katılmıştır. Öğrencilerimiz Balıkesir şampiyonu olup, 29-30 Nisan 2023'te ilimizi bölge şampiyonasında temsil edeceklerdir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Mübarek Ramazan Aynının gelişini öğrencilerimiz pano hazırlayarak kutladı. Ayrıca her perşembe akşamı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla camilerde teravih namazı buluşmaları yapılıyor.

Mrt

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin her perşembe yaptığı namaz buluşmaları devam ediyor. Çarşı Camiinde yapılan sabah namazı buluşmasından sonra öğrencilerimize çorba ikramı da yapılmıştır.

Mrt

Okulumuzda rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalardan bazıları verimli ders çalışma, zaman yönetimi ve motivasyon konularını içermektedir. Bu kapsamda panolar hazırlanmakta, gerekli dökümanlar öğrencilerle paylaşılmaktadır.

Mrt

Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Hilal Akın Işık tarafından okulumuz öğretmenleri ve yöneticilerine yönelik e-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri tanıtılmış olup öğretmenlerimizin bu siteleri incelemeleri ve kullanmaları istenmiştir.

Mrt

Okul içi mekanlarımızda özellikle koridor ve sınıf cam kenarlarında öğrencilerimiz tarafından saksıda çiçekler yetiştirilmektedir. Bu da öğrencilerimizin sorumluluk duygularını arttırmaktadır.