Okulumuzda 14 Mart Pi Günü kutlandı.

Şbt

Okulumuzda her yıl olduğu gibi 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası'nı kutluyor, hafta kapsamında yaptığımız pano ve etkinliklerle öğrencilerimizin  bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedefliyoruz.

Şbt

Okulumuzda haftanın ayet ve hadisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz tarafından belirlenip, öğrencilerimizin de katkılarıyla hazırlanıp panolarımızda hafta boyunca gösterilmektedir. Her hafta farklı ayet ve hadisler panolarımızda yer almakta ve  öğrencilerimizin faydalanması sağlanmaktadır.

Şbt

Öğrencilerde milli, manevi değerlerin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak üzere etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliklerde edebiyat alanında iz bırakan şiirler, kıtalar ve beyitler öğrenciler tarafından okunarak ezberlemeleri ve yorumlamaları sağlanmıştır.

Şbt

Öğretmenlerimizin ve  öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik, okulumuzda her perşembe akşamı yatsı namazında farklı camilerde namaz buluşmaları planlanmakta ve uygulanmaktadır.

Şbt

Psikososyal Destek Eğitimi Programı kapsamında deprem konulu çalışmalar öğretmenlerimize ve velilerimize uygulanmış olup, öğrenci etkinliklerimiz yapılmaya devam etmektedir.

Şbt

Okulumuzda her yıl 8. sınıf öğrencilerimize yönelik düzenli olarak deneme sınavları uygulanır. Denemelerin sonuçları öğretmenlerle birlikte toplantı yapılarak değerlendirilir. Sonuçları öğrenci ve velilerle paylaşılır.

Şbt

Okulumuzda güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması konusunda öğrencilerimize bilgiler verildi. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştığı bu dönemde internet kullanırken dikkat etmeleri gereken noktalar nelerdir, internetteki tehlikelerden nasıl korunabiliriz, Kişisel verileri koruma kanunu nedir ve verilerimizi nasıl koruyabiliriz, siber tehditler nelerdir gibi konular üzerinde duruldu. Öğrencilerle soru-cevap yaparak merak ettikleri konular hakkında bilgilendirildi.

Ock

Balıkesir lise gezisi sonrasında 8. sınıf öğrencilerimizin hedef belirlemeleri için etkinlik yapılmıştır. Bu kapsamda hedef kelebekleri, hedef balonları ve hedef araçları oluşturularak öğrencilerin motivasyonlarının arttırılması amaçlanmıştır.

Ara

2022-2023 eğitim-öğretim yılında okulumuz 8. sınıf öğrencileriyle birlikte Balıkesir'de bulunan nitelikli liselere gezi düzenlenmiştir. Yapılan gezide Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi ve Şule Yüksel Şenler-Merkez Anadolu İmam Hatip Liseleri ziyaret edilmiştir. Öğrencilerimizin hedef belirlemesine yardımcı olmak için yapılan bu gezi, motivasyonlarını arttırmıştır.

Ara

Okulumuz İngilizce öğretmeni Ayşe Ahu Bayrakçı'nın dahil olduğu projemiz "Enjoy English"   başlamış bulunmaktadır.

Ara

Aile Okulu Projesi kapsamında 4 Ekim 2022-1 Kasım 2022 tarihleri arasında okulumuz velilerinden oluşan ilk veli eğitimimiz tamamlanmıştır. Eğitimlere düzenli olarak katılım gösteren velilerimize katılım belgeleri verilmiştir.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında öğrencilerimizin farkındalığını arttırmak için video izledik. Öğrencilerin hazırladığı pano çalışmasıyla da bu konuyla ilgili günün önemine dikkat çekildi.

Şbt

Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesi İHH tarafından, yetim çocukların korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi için başlatılmış bir çalışmadır. Bu kapsamda okulumuz bu projeye destek vermektedir, toplanan yardımlar iHH Dursunbey temsilcisi İsmail Eğinli'ye teslim edilmektedir. Bu sayede her sınıfımızın bir yetim kardeşi olması hedeflenmektedir.

Şbt

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında, okulumuz 7. ve 8.sınıf öğrencilerine yönelik Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında İl İzleme ve Değerlendirme Sınavları yapılmaktadır. Bu sayede başarıyı izlemek ve geliştirmek hedeflenmektedir.